Even geduld aub..

Het coronavirus

HOE HANDELT OSTEOPATHIE ROES TEN AANZIEN VAN HET CORONA VIRUS.

Is het veilig om naar de osteopaat te gaan en welke voorzorgsmaatregelen worden genomen ?

Na de berichtgevingen van het afgelopen weekeinde het volgende :

– Hygiëne heeft altijd al de hoogste prioriteit en zeker nu : geen handen schudden , na iedere patiënt uitgebreid handen wassen en desinfecteren , ook de behandelbank zal voor en na iedere behandeling worden gedesinfecteerd .
– Bij milde verkoudsheidklachten, hoesten en of niezen en/ of koorts wordt u verzocht niet naar de praktijk te komen en uw afspraak dus te annuleren . Dit kan zowel telefonisch als per mail . Ik wil u vragen hier zeer zorgvuldig mee om te gaan .
Ook ik houd mijn gezondheid goed in de gaten om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en neem hierin de nodige voorzorgsmaatregelen .
-Ik volg de adviezen van het RIVM en onze overkoepelende beroepsvereniging en beroepsregister. Ik volg de berichtgevingen op de voet en houd u dus op hoogte van de laatste ontwikkelingen .

Update: 24-03-2020:

Na de persconferentie van 23 maart is besloten door de overheid en onze beroepsvereniging NVO dat ook wij onze deuren voorlopig moeten sluiten , in ieder geval tot 6 april .
Tot nader order zijn we alleen geoorloofd te behandelen bij patiënten waarbij het uitstellen van behandeling leid tot irreversibele achteruitgang van het functioneren en alleen op advies van de huisarts .
Mocht daarvan sprake zijn dan ook alleen als er geen COVID-19 verschijnselen zijn en met de strikte voorzorgsmaatregelen van het RIVM .

Alle overige behandelingen zullen dus helaas worden geannuleerd .

De praktijk blijft bereikbaar per mail , telefoon en whatsapp .

Mochten er vragen zijn dan hoor ik het graag .

Sterkte en gezondheid voor u allen .

Blijf in beweging.

Ik hoop u op uw medewerking en begrip .

Update: 01-04-2020:

Zoals verwacht zijn na de persconferentie van 31 maart de beperkende maatregelen van de overheid verlengt en blijven deze van kracht tot 28 april . Dit betekent dat de praktijk dus in ieder geval tot deze datum volledig gesloten zal blijven .
Mocht u een afspraak hebben staan in april dan komt deze dus te vervallen en u ontvangt hiervan allen uiteraard persoonlijk bericht .Mochten er vragen zijn : de praktijk blijft bereikbaar per telefoon, mail en what’s app .
Blijf allen gezond
Update: 22-04-2020:
Na de persconferentie van dinsdagavond 21-04 is duidelijk geworden dat contactberoepen verboden blijven tot in ieder geval 20 mei .
Dat betekent dat de praktijk tot die tijd gesloten zal blijven en onder de huidige aanwijzingen van VWS alleen een uitzondering mag maken bij:
– mensen die cruciaal werk verrichten en vanwege hun klachten dreigen uit te vallen.
-mensen die, wanneer de behandeling niet zou plaatsvinden , hier blijvend achteruitgang door ondervinden .
Ook dient u te weten dat u alleen de praktijk kunt bezoeken wanneer u de afgelopen 24 uur geen van de volgende symptomen heeft gehad :
– hoesten en/ of kuchen
– keelpijn
– niezen en/ of loopneus
– verhoging (>37,5 graden Celsius ) of koorts
– branderige ogen
– je ziek voelen en/ of diarree
– kortademigheid
– reuk -en /of smaakverlies
– moeheid
Zie voor meer informatie ook de website van de Nederlands Vereniging Osteopathie (NVO) .
Alle afspraken zullen worden opgeschort tot nader order en in ieder geval 20 mei .
Blijf gezond en zorg goed voor elkaar !

 

Sandra Roes

Het boeiende van de osteopathie is de holistische visie. Je krijgt een veel bredere kijk op de behandeling van de klachten van mensen. Binnen de osteopathie wordt
altijd gezocht naar de oorzaak van de klacht, niet alleen de symptoombestrijding wordt nagestreefd.

Laatste nieuws