Even geduld aub..Het laatste nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE

No more posts
2016-04-04-10.42.23-1200x900.jpg

Zoals u heeft kunnen horen op de persconferentie van premier Rutte is het vanaf maandag 11 mei weer toegestaan te werken .
Onder voorwaarde natuurlijk dat we aan het hygiëne protocol en de aanwijzingen van het RIVM voldoen.
Dit blijft inhouden dat u alleen mag komen als er geen klachten zijn van hoesten / niesen / verhoging etc.
Heeft u wel deze klachten blijf dan thuis.
Ook ik zal , als altijd, zorg dragen voor een veilige behandelsituatie en de hygiëne regels goed nastreven . Waar nodig werk ik met mondkapje en handschoenen .
Ik zal proberen alle geannuleerde afspraken van de afgelopen tijd zo goed mogelijk weer in te plannen en neem contact met u op hierover . Houd rekening met wat wachttijd , daar we natuurlijk rustig weer wat moeten opbouwen.
Mochten er dringende zaken zijn of bent u een nieuwe patiënt , neem dan contact op met de praktijk . Dit kan telefonisch 06-15836363 of per mail info@sandraroes.nl
Ik vind het fijn u weer te mogen ontmoeten en te helpen !

 HOE HANDELT OSTEOPATHIE ROES TEN AANZIEN VAN HET CORONA VIRUS.

Is het veilig om naar de osteopaat te gaan en welke voorzorgsmaatregelen worden genomen ?

Na de berichtgevingen van het afgelopen weekeinde het volgende :

– Hygiëne heeft altijd al de hoogste prioriteit en zeker nu : geen handen schudden , na iedere patiënt uitgebreid handen wassen en desinfecteren , ook de behandelbank zal voor en na iedere behandeling worden gedesinfecteerd .
– Bij milde verkoudsheidklachten, hoesten en of niezen en/ of koorts wordt u verzocht niet naar de praktijk te komen en uw afspraak dus te annuleren . Dit kan zowel telefonisch als per mail . Ik wil u vragen hier zeer zorgvuldig mee om te gaan .
Ook ik houd mijn gezondheid goed in de gaten om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en neem hierin de nodige voorzorgsmaatregelen .
-Ik volg de adviezen van het RIVM en onze overkoepelende beroepsvereniging en beroepsregister. Ik volg de berichtgevingen op de voet en houd u dus op hoogte van de laatste ontwikkelingen .

Update: 24-03-2020:

Na de persconferentie van 23 maart is besloten door de overheid en onze beroepsvereniging NVO dat ook wij onze deuren voorlopig moeten sluiten , in ieder geval tot 6 april .
Tot nader order zijn we alleen geoorloofd te behandelen bij patiënten waarbij het uitstellen van behandeling leid tot irreversibele achteruitgang van het functioneren en alleen op advies van de huisarts .
Mocht daarvan sprake zijn dan ook alleen als er geen COVID-19 verschijnselen zijn en met de strikte voorzorgsmaatregelen van het RIVM .

Alle overige behandelingen zullen dus helaas worden geannuleerd .

De praktijk blijft bereikbaar per mail , telefoon en whatsapp .

Mochten er vragen zijn dan hoor ik het graag .

Sterkte en gezondheid voor u allen .

Blijf in beweging.

Ik hoop u op uw medewerking en begrip .

Update: 01-04-2020:

Zoals verwacht zijn na de persconferentie van 31 maart de beperkende maatregelen van de overheid verlengt en blijven deze van kracht tot 28 april . Dit betekent dat de praktijk dus in ieder geval tot deze datum volledig gesloten zal blijven .
Mocht u een afspraak hebben staan in april dan komt deze dus te vervallen en u ontvangt hiervan allen uiteraard persoonlijk bericht .Mochten er vragen zijn : de praktijk blijft bereikbaar per telefoon, mail en what’s app .
Blijf allen gezond
Update: 22-04-2020:
Na de persconferentie van dinsdagavond 21-04 is duidelijk geworden dat contactberoepen verboden blijven tot in ieder geval 20 mei .
Dat betekent dat de praktijk tot die tijd gesloten zal blijven en onder de huidige aanwijzingen van VWS alleen een uitzondering mag maken bij:
– mensen die cruciaal werk verrichten en vanwege hun klachten dreigen uit te vallen.
-mensen die, wanneer de behandeling niet zou plaatsvinden , hier blijvend achteruitgang door ondervinden .
Ook dient u te weten dat u alleen de praktijk kunt bezoeken wanneer u de afgelopen 24 uur geen van de volgende symptomen heeft gehad :
– hoesten en/ of kuchen
– keelpijn
– niezen en/ of loopneus
– verhoging (>37,5 graden Celsius ) of koorts
– branderige ogen
– je ziek voelen en/ of diarree
– kortademigheid
– reuk -en /of smaakverlies
– moeheid
Zie voor meer informatie ook de website van de Nederlands Vereniging Osteopathie (NVO) .
Alle afspraken zullen worden opgeschort tot nader order en in ieder geval 20 mei .
Blijf gezond en zorg goed voor elkaar !

 


nieuws1-1-1200x800.png

Medio januari 2016 is een akkoord gesloten tussen de NVO en de Belastingdienst waarin is afgesproken dat er weer een btw-vrijstelling voor osteopathie komt. Deze vrijstelling wordt echter alleen verleend aan (cumulatieve voorwaarden):

  1. osteopaten;
  2. die lid zijn van de NVO;
  3. ingeschreven in het NRO-, dan wel het NOF-register;
  4. voor de (osteopathie)handelingen die zijn aan te merken als gezondheidskundige verzorging van de mens.

De NVO is nog in overleg voor de osteopaten die niet aan deze voorwaarden voldoen, waarbij het er volgens hen naar uit ziet dat men blijft volhouden aan de oorspronkelijk door hen geformuleerde voorwaarden. De NVO heeft deze groep osteopaten het navolgende advies gegeven aan de hand waarvan de btw-aangifte kan worden ingediend:

Btw-positie niet NVO-leden
Formeel gezien voldoet een osteopaat die wél geregistreerd is bij het NRO of NOF, maar geen lid is van de NVO niet aan de (momenteel door de belastingdienst geformuleerde) voorwaarden voor de btw-vrijstelling. De NVO meent echter dat het, op grond van het gelijkheidsbeginsel en jurisprudentie van de Hoge Raad, verdedigbaar is om tóch een beroep te doen op de vrijstelling (mits uiteraard aan de overige voorwaarden voor de vrijstelling wordt voldaan). Let op: omdat dit standpunt afwijkt van het standpunt van de Belastingdienst kan dit leiden tot  problemen met uw lokale inspecteur. U blijft hiervoor zelf verantwoordelijk.

Teneinde de kans op discussie te minimaliseren zou ervoor gekozen kunnen worden om alsnog lid te worden van de NVO. Daarmee kan het verleden uiteraard niet worden gerepareerd, maar kunnen wel mogelijke discussies naar de toekomst worden beperkt of zelfs voorkomen.

Bron: Osteopathie.nl


nieuw2-1200x800.png

JOHNNY HOOGERLAND: ‘ZONDER OSTEOPAAT HAD IK RONDE VAN FRANKRIJK NIET GEHAALD’

Toprenners in de Tour de France maken steeds vaker gebruik van een osteopaat. Fietsers als Cadel Evans, Christopher Froome en Mark Cavendish laten hun lichaam meerdere malen osteopathisch behandelen gedurende de ronde. Hetzelfde geldt voor de profs van de Nederlandse ploeg Vacansoleil-DCM. Toprenner van deze equipe en kersvers Nederlands kampioen, Johnny Hoogerland: “Zonder mijn osteopaat had ik de Tour niet eens gehaald.”

Osteopaat René Zweedijk uit Kapelle maakt deel uit van het medische team van Vacansoleil-DCM. Gedurende de rustdagen in de Tour de France wordt hij ingevlogen om de profploeg te behandelen. Toprenner Johnny Hoogerland is daar zeer blij om. “Dankzij kon ik maanden eerder na mijn laatste ernstige valpartij weer wielrennen. Ik zag het toen écht niet meer zitten. Ik had mijn lever gescheurd, enkele ribben en wervels gebroken. Maar René heeft mijn lichaam uit de shock gehaald. Hij kent mijn fysieke toestand door en door. Als ik ergens pijn heb, voelt hij die beperking en behandelt deze. Soms zeg ik expres niets, maar ontdekt hij deze meteen. Als René straks in de Tour komt, inspecteert hij mijn hele lichaam. Hij vindt allerlei kleinere blessures, zelfs die nog geen pijn doen, maar die al wel mijn fietsen belemmeren, en herstelt deze. Hoe hij het doet weet ik niet, maar dan zit ik altijd als herboren in het zadel.”

Bron: Osteopathie.nl


nieuw2-1200x800.png

De uitstekende vorm waarin voetballer Arjen Robben verkeert, is voor een groot deel te danken aan zijn osteopaat, zo verklaart hijzelf. Ook collega-international Wesley Sneijder schakelde voor zijn comeback de hulp in van een osteopaat. Op dit ogenblik wordt er dan ook in vele media gespeculeerd over de werkwijze van osteopathie. “Wij gaan op zoek naar samenhang van bewegingen in het gehele lichaam. Een fractionele afwijking van de beweging in de enkel kan al leiden tot vastzittende wervels, zoals bij Robben het geval was,” aldus, in een reactie, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), Ton Kouwenberg.

In een interview in AD Sportwereld stelt Robben dat zijn wervels op zeker acht tot tien plaatsen vast zaten. Na een tweede consult bij de osteopaat verminderde dit al tot zo’n vijf à zes, na een paar weken was dit aantal gereduceerd tot slechts twee. In de tussentijd behandelde deze osteopaat ook nog eens zijn enkel, die eveneens beperkt was in zijn beweging. Voor Ton Kouwenberg is deze snelle verbetering logisch: “Vaak blijkt zo’n drie tot vijf behandelingen al afdoende om het lichaam volledig te laten herstellen.”

Oorsprong van klacht Robben

Een osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaken van een klacht vinden, waar andere behandelaars die niet vonden: soms in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt. Kouwenberg: “Stel dat de enkel van Robben maar fracties van millimeters afweek, dan kan dit automatisch zijn gecompenseerd ergens anders in zijn bewegingsketen, van zijn voeten tot zijn kruin. Dus in zijn knieën, heupen, zijn ruggenwervel. Als daar dan ergens pijn ontstaat, gaan we niet automatisch op die plek behandelen, maar zoeken we terug naar de oorsprong van de klacht.”

Linksbenigheid

Elk lichaam is anders, elke blessure ook. ‘If you only have a hammer, every problem seems to be a nail’. De osteopathie kent vele technieken om verschillende oorzaken aan te pakken. Zo kan ook de linksbenigheid van Robben leiden tot asymmetrie in de wervels en dus klachten. Zelfs het gebrek aan vocht (bijvoorbeeld te weinig drinken tijdens de wedstrijd) kan leiden tot rugpijn. Mede-international Wesley Sneijder ging, op zoek naar zijn topvorm en op advies van zijn ploeggenoot Didier Drogba, eveneens onder behandeling bij een osteopaat. Hij of zij maakt namelijk los wat los moet zitten en optimaliseert zo met (overwegend) zachte handgrepen de weefselcondities van het lichaam. Het doel van de osteopaat is niet om ziekte te bestrijden maar om de hele persoon te helpen en te ondersteunen om gezond en weerbaar te worden. Hij of zij gebruikt geen medicijnen of apparaten. Een osteopaat is overigens geen vervanger van de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen. Als het nodig is, verwijst een osteopaat door.

bron: osteopathie.nl


nieuws1-1-1200x800.png

Vanaf 1 maart ben ik verhuisd van Ds. Van Dorpstraat 1 naar Ds. Van Dorpstraat 2, ik verhuis met de praktijk naar de overkant van de straat.

Het nieuwe adres is:

Ds. Van Dorpstraat 2
7081 BG Gendringen

Na 5 jaar heb ik de kans gekregen te verhuizen naar een ruimere en rustige locatie. Mede door de hulp van familie en vrienden is het een prachtige werkplek geworden!

Mijn dank is enorm!


nieuws3-1200x800.png

Van 1998 tot 2000 vond er een onderzoek plaats naar de effectiviteit van osteopathie bij migraine. Osteopathie is, naast chiropractie en manuele therapie, een vorm van manuele geneeskunde. De manuele geneeskunde wordt, ondanks haar ‘reguliere uitstraling’ en gedegen opleiding, helaas nog steeds bij de alternatieve geneeswijzen ondergebracht. Wetenschappelijk bewijs van de toegevoegde waarde van osteopathie voor de gezondheidszorg kan in deze situatie verandering brengen.

Het onderzoek naar de effectiviteit van osteopathie bij migrainepatiënten werd uitgevoerd door osteopaat Manuel van Tintelen. Het onderzoek vond plaats volgens de ‘black box’ benadering, een onderzoeksmodel naar de adviezen van de Commissie Alternatieve Behandelwijzen van de Nederlandse Gezondheidsraad. Via huisartsen, osteopaten en publieke media werden migrainepatiënten op de hoogte gebracht van het onderzoek.

We vergeleken twee groepen met elkaar: de controlegroep van 19 migrainepatiënten en de osteopathiegroep van 41 migrainepatiënten. De controlegroep diende als vertegenwoordiging van het natuurlijke beloop. Meting vond plaatst middels vragenlijsten: één ingevuld voor aanvang van de behandeling en één na een jaar.

Er zijn 29 parameters gebruikt in dit onderzoek: 6 voor migraine, 11 voor andere lichamelijke klachten, 10 voor de algemene toestand, 1 voor het algemeen lichamelijke welbevinden en 1 voor het algemeen geestelijk welbevinden.

In de osteopathiegroep zijn er 24 parameters significant verbeterd en geen enkele verslechterd. Terwijl er in de controlegroep geen enkele significante verbetering was.

In de osteopathiegroep constateren we significante verbeteringen van de migraineklachten, de hoofdpijn, duizeligheid, maagklachten, buikklachten, obstipatie, nekklachten, klachten van armen en benen en tussen de schouderbladen. Maar ook zien we een significante verbetering van de zenuwachtigheid, het onder spanning staan, de neerslachtigheid, de angstgevoelens, de ongelukkigheid, het piekeren en de geïrriteerdheid. Tenslotte zien we dat het algemeen geestelijk en algemeen lichamelijk welbevinden significant verbeterden. Twee verbeteringen zijn niet significant, te weten de onderrugklachten en de vermoeidheid. Het gebrek aan energie en de zorgen om gezondheid en toekomst veranderden niet. Bij 28 van de 41 patiënten uit de osteopathiegroep was er sprake van verbetering van de migraineklachten. Zes van de 41 zagen hun klachten geheel verdwijnen. Voor de groep mensen die positief op de behandeling reageerde nam de hoeveelheid aanvallen met gemiddeld 54% af. De groep patiënten die niet positief op de behandeling reageerde nam vaak al langer en frequenter specifieke migrainemedicatie in, patiënten die geen of weinig van deze medicijnen gebruikten reageerden veelal zeer goed. De patiënten werden gemiddeld 5 maal in een periode van 4 1/2 maand door osteopaten behandeld.

Conclusie: osteopathische behandeling heeft een bijzonder gunstig effect op klachten van migrainepatiënten. Niet alleen wat de migraineklachten betreft maar ook voor de overige lichamelijke klachten, het psychisch functioneren en het algemeen lichamelijk en geestelijk welbevinden.


nieuws1-1-1200x800.png

Middels dit bericht wil de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) u inlichten over de invoering van BTW op uw behandeling bij de osteopaat.Deze regeling gaat in op 01-01-2013

De overheid heeft in haar bezuinigingsplannen (het zgn. Kunduz of lenteakkoord) gemeend dat alle niet BIG- geregistreerde zorgverleners 21% omzetbelasting moeten gaan afdragen. Dit is in strijd met de Europese richtlijnen, die voorschrijven dat medisch handelen vrijgesteld zou moeten zijn van BTW.

Bovendien is het een vorm van discriminatie daar andere, vergelijkbare beroepen zoals fysiotherapie, wel vrijstelling genieten.

Deze beroepen zijn opgenomen in het zgn. BIG-register, een door de overheid beheerd register dat ontoegankelijk is. Regelrechte kartelvorming dus. Feitelijk beschouwt de overheid osteopathie dus als een luxeartikel waarvoor u 21% belasting moet betalen.

De NVO stelt alles in het werk om deze maatregel teniet te doen. Echter tot op heden zonder resultaat. Wanneer u onze acties wilt steunen, kan dat via ondertekening van een petitie op: http://osteopathiebtwvrij.petities.nl.

Voor u als klant houdt dat in dat het tarief voor een consult osteopathie per 1 januari 2013 gaat veranderen. Uw osteopaat is verplicht om BTW af te dragen aan de belastingdienst.

Graag wil de NVO u er nogmaals op attenderen dat het niet de osteopaten zijn die een verhoging van de kosten voor een consult wensen. Het is een maatregel van de overheid waar elke osteopaat zich aan dient te conformeren.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met uw osteopaat of met het secretariaat van de NVO via de website (www.osteopathie.nl) of via 040-2217630.

We hopen u middels dit bericht voldoende op de hoogte te hebben gesteld over de aankomende veranderingen.

Vriendelijke groet,
Sandra Schoemaker-Roes
Osteopaat DO-MRO


Sandra Roes

Het boeiende van de osteopathie is de holistische visie. Je krijgt een veel bredere kijk op de behandeling van de klachten van mensen. Binnen de osteopathie wordt
altijd gezocht naar de oorzaak van de klacht, niet alleen de symptoombestrijding wordt nagestreefd.